Spiga

Stackoverflow Aramızda


Joel on Software den tanıdığımız Joel Spolsky ve Coding Horror dan tanıdığımız Jeff Atwood'un birlikte kurdukları Stackoverflow bugün itibariyle beta sürümüyle yayına geçti.

Stackoverflow yazılım geliştiriciler için bir soru cevap sitesi.Bu yazı yazarken şimdiden 8,937 soru siteye girilmiş durumdaydı ve beta versiyon için oldukça yoğun bir kullanımı gösteriyor.Ayrıca bu sorulardan sadece 58 i cevaplanmamış durumda.Bu da paylaşımın ne kadar üst düzeyde olduğuna bir işaret.

Siteye girilen sorulara verilen tagler sayesinde istediğiniz konu hakkındaki sorulara kolay bir şekilde ulaşabiliyorsunuz.Stackoverflow'un bir diğer güzel tarafı ise OpenID'i desteklemesi ve üyelik gerektirmemesi.

Stackoverflow'un bir de blogu var.Blog üzerinde sitenin bu zamana kadar olan tüm gelişimini görebilirsiniz.Logo seçiminden, sunucu tercihine kadar her türlü bilgi var.

Bizi kısa sürede google arama sonuçları arasında boğulmaktan kurtarıp tek siteye bağlayabilcekmiş gibi görünen bu site kurucularına sanırım bir teşekkür borçluyuz:)

3 yorum:

  Adsız

19 Eylül 2008 12:36

Bu siteden benim de haberim yoktu :)
Bilgilendirdiğin çok teşekkürler.
Ayrıca ,işlerinden ne kadar vakit bulabilirsin bilmiyorum ama daha sık postlar görmek istiyoruz :)

  ocimen

19 Eylül 2008 13:06

Bundan sonra bloga belli bir vakit ayırıp daha sık yazıcam merak etme :)

  Adsız

1 Ekim 2008 18:55

umarım bu kararını hemen uygulamaya koyarsın :D test ile ilgili yazılarını bekliyorum hala