Spiga

VS 2008 SP1 Yükleme Hatası


Visual Studio 2008 SP1'i yüklerken benim gibi yandaki sevimsiz hata ekranıyla karşılaşmamışsınızdır umarım.

Log fileda

vs90sp1\VC_IA64Runtime.exe - Exe installer's log file/hint (%temp%\dd_VC_IA64Runtime*.txt|%temp%\..\dd_VC_IA64Runtime*.txt) does not exist or is invalid

hatasıyla karşılaşanlar için çözüm oldukça basit aslında.

dd_dotnetfx35error.txt dosyasına baktığınızda ise "Microsoft .NET Framework 2.0SP1 (CBS). MSI" ile ilgili bir hata veriyor ama framework 2.0 SP1 i kurmak fayda etmiyor.

Gelelim çözüme öncelikle VS2008-PatchRemovalTool-x86 dosyasını çalıştırıp patchleri temizleyip sp kurulumunu tekrar denediğimde aynı hatayı aldım.Ancak Windows Update'i çalıştırıp güncellemeleri yükledikten sonra ise sorun çözüldü ve yükleme tamamlandı.

Bu arada benimki Windows Update servisi kapalı olanlar servisi açmayı unutmasınlar.Servis açık olsaydı belki de bunların hiçbirine gerek kalmayabilirdi:)

Stackoverflow Aramızda


Joel on Software den tanıdığımız Joel Spolsky ve Coding Horror dan tanıdığımız Jeff Atwood'un birlikte kurdukları Stackoverflow bugün itibariyle beta sürümüyle yayına geçti.

Stackoverflow yazılım geliştiriciler için bir soru cevap sitesi.Bu yazı yazarken şimdiden 8,937 soru siteye girilmiş durumdaydı ve beta versiyon için oldukça yoğun bir kullanımı gösteriyor.Ayrıca bu sorulardan sadece 58 i cevaplanmamış durumda.Bu da paylaşımın ne kadar üst düzeyde olduğuna bir işaret.

Siteye girilen sorulara verilen tagler sayesinde istediğiniz konu hakkındaki sorulara kolay bir şekilde ulaşabiliyorsunuz.Stackoverflow'un bir diğer güzel tarafı ise OpenID'i desteklemesi ve üyelik gerektirmemesi.

Stackoverflow'un bir de blogu var.Blog üzerinde sitenin bu zamana kadar olan tüm gelişimini görebilirsiniz.Logo seçiminden, sunucu tercihine kadar her türlü bilgi var.

Bizi kısa sürede google arama sonuçları arasında boğulmaktan kurtarıp tek siteye bağlayabilcekmiş gibi görünen bu site kurucularına sanırım bir teşekkür borçluyuz:)